VILKA TRÄNAR THAIBOXING?

Thaiboxning passar de flesta som eftersträvar god fysisk form. Thaiboxning fångar alla grundrörelser: Dra – Press – Höftböj – Knäböj – Utfall – Rotation. 95 % av alla som tränar Thaiboxning på Boxcross har ALDRIG sparrats. De tränar för att det är en fantastisk sport som bygger upp styrka, kondition och rörlighet. De andra 5 % som har för avsikt att tävla i sporten gör det i en mindre grupp och har ett annat fokus med sin träning. Precis som andra elitidrottare.

Thaiboxning Kristianstad

HUR SER TRÄNINGEN UT?

1.

Stretching och mobilitet

Passen brukar inledas med stretching övningar i kontrollerade rörelser som förberedelse inför de kommande intensiva och explosiva övningarna i passet.

2.

Teknikgenomgång

I denna del uppdelas olika rörelser stegvis i syfte att utveckla god teknik och minska misslyckanden i den sista delen av passet. Tränare modellerar teknikerna och hjälper deltagare med rörelserna innan man går vidare till nästa del.

3.

Styrka och Kondition

Här läggs korta och intensiva pass in för att aktivera stora muskelgrupper med fokus på de rörelser som ska komma i den sista delen av passet. Oftast handlar det om 2-4 övningar som ska utföras på kort tid med hög intensitet och kort vila under 5-10 min.

4.

Nedvarvning

Tid att hämta andan, dricka vatten samt ta på utrustning inför huvudpasset. Här brukar man gå ihop i par eller i team av tre om det skulle vara ojämnt antal.

5.

Huvudpasset

I denna del sätter man ihop de tekniker som man gick igenom i del 2. Kombinationerna brukar utföras på läderklädda slag- eller sparkmitsar. Träningen börjar med kontrollerade tekniker, som senare ökas i hastighet och explosivitet. Deltagarna får ledtrådar och stöd av tränaren under passet med teknikerna. Tränaren bygger ihop kombinationerna och modellerar stegvis efter varje rond (2-3 min, med 1 min vila).

6.

Nedvarvning – Gruppbild – High 5

Här får man möjlighet att ta en kort drickpaus samt ta av sig utrustning. En gruppbild tas av tränaren på dagens hjältar och avslutas med en klassisk High-5.

HISTORIA

Thaiboxning eller Muay Thai, känd som ”de åtta grenarnas krigskonst”. Där olika kroppsdelar ska efterlikna krigsvapen; Händer, armbågar, knän och skenben. Thaiboxningens urfader som var Nai Khanomtom, tillfångatogs av Burmeserna under mitten på 1700-talet då Siam/Thailand var i krig med burmesiska Konbaung dynastin.

Nai Khanomtom fick möjligheten att slåss för sin frihet då han var känd för sin närstridkunskap. Efter att han vunnit sina matcher mot de tio topprankade burmesiska boxarna fick han återvända till sitt hemland som en hjälte. Hans stridsteknik blev känd som siamesisk-style boxning, senare känt som Muay Thai. Denna stridskonst kom senare till att bli Thailands nationalsport.

Thaiboxning Kristianstad
Nai Khanomtom

LÄMPLIGA KLÄDER

Träningen görs barfota på 25 mm skumgummimattor.
Lämpliga träningskläder kan vara T-shirt/linne, shorts/träningsbyxor.

Tveka inte att kontakta oss

Här kan du ta första steget mot en bättre hälsa och ett bättre liv!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Genom att fylla i formuläret
godkänner jag hantering
av mina personuppgifter
Information GDPR